קידום אתרים – כמה זה עולה לנו וממה צריך להיזהר?
אם הגעתם לכאן, כנראה שאתם רוצים לקדם את האתר שלכם קידום אורגני בגוגל. קיימים ברשת לא מעט מקדמי אתרים, רגע לפני שיוצאים לדרך חשוב לקרוא על התחום, להבין על מה בדיוק אתם משלמים וממה צריך להיזהר. ככל שתגיעו לתהליך מוכנים יותר, תוכלו להפיק את המירב ולהימנע מטעויות נפוצות.
הצטרפו לקבוצות שלנו
מתנה לכל מצטרף קורס שיווק מלא!!! (80 שעות של תוכן)
מחיר קידום אתרים או כמה עולה קידום אתרים בגוגל?
לפני שמתחילים חשוב להבין מה בדיוק כלול במחיר הקידום, ולהכיר את השלבים לאורך הדרך –
בשלב הראשון נתחיל ממחקר מילות מפתח, מה הם הביטויים שקהל היעד שלכם עושה בהם שימוש. נבצע מחקר מתחרים – בדיקת המתחרים בנישה שלכם, איזה סוג תוכן הם כתבו, אילו אתרים יש להם, ונערוך מחקר קישורים כדי להבין באילו קישורים הם משתמשים.
מחקר תוכן
נבצע מחקר תוכן על הנישה שלנו. תוכן הוא כבר מזמן לא רק טקסט – זה הזמן לבנות אסטרטגיית תוכן – לאסוף, לצלם ולערוך תמונות, סרטונים וטקסט. גם כלים כמו מחשבונים, נחשבים כתוכן.
הצטרפו לקבוצות שלנו
מתנה לכל מצטרף קורס שיווק מלא!!! (80 שעות של תוכן)
איך מתקדמים מכאן?
אחרי שעשינו מחקר מילות מפתח אנחנו צריכים לחלק לקלסטרים ולהחליט איך בדיוק לקדם את האתר – איזה ביטוי יתקדם על איזה עמוד. בנוסף, נחליט איפה נדרש להוסיף תוכן באתר. אחרי מחקר הקישורים, אנחנו מבינים כמה קישורים אנחנו צריכים לעשות, מאיזה אתרים הם צריכים לצאת, ולבדוק איך נצליח לעשות קישורים יותר טובים מהמתחרים.
אופטימיזציה לתוכן
בשלב הבא נבצע אופטימיזציה לתוכן – לטייטל, לדיסקריפשן. הסבר מפורט על התהליך נמצא בעמוד היוטיוב שלנו. כמובן נכלול את מילות המפתח הרלוונטיות לאותו קלסטר שכיוונו לאותו עמוד, שיהיו בכותרות, בטייטל, בDiscirption, וב-Alt של התמונות.
הצטרפו לקבוצות שלנו
מתנה לכל מצטרף קורס שיווק מלא!!! (80 שעות של תוכן)
שינוים באתר שיפור חווית המשתמש (Usability)
גורם נוסף שהוא חלק מ"חבילת קידום אתרים" הוא שיפור חוויית המשתמש. למשל, להוסיף לאתר כפתור ווצאפ, הוספה של טופס ליצירת קשר, להפוך את דרכי יצירת הקשר ליותר נוחות ונגישות, וכמובן לעבור על הגרסת מובייל. המטרה היא להפוך את חוויית המשתמש של הגולש באתר לטבעית ונוחה.
שיחות עם הלקוח (וואטסאפ, מיילים, טלפון)
חלק בלתי נפרד מהתהליך קידום האתר הוא שיחות עם הלקוח שמתקיימות באופן שוטף. תוך כדי התהליך נשקף ללקוח איפה אנחנו עומדים, ונערב אותו היכן שצריך. למשל, לפעמים הלקוח הוא זה שכותב את התוכן, אז צריך להיות בקשר כדי לבצע יישור קו ולבחור את סוג התוכן, ולהעביר את התכנים והתמונות.
מעקב שוטף אחר ביצועים באמצעות ודו"חות וקובץ Sheets
בתוך המחיר מגולם גם קובץ אקסל עם מחקר תוכן, מחקר מילות מפתח, מחקר מתחרים ובדיקת מיקומים. כך ניתן לראות היכן בדיוק התחלנו, ונוכל להראות את ההתקדמות כל חודש, גם בטראפיק וגם במיקומים של המילים.
כלים למדידה ומחקר בתשלום אפליקציית מיקומים
קיימים כלים בתשלום שמשמשים אותנו למחקר ולמדידת מיקומים. למשל – Ahrefs, Semrush, Serpmojo
Screamimg frog, Rankaware, ו-Kolyom SEO. הכלים האלה הם בתשלום ומשפיעים באופן ישיר על מחיר קידום האתר.
באילו צורות אנחנו מתמחרים שירות SEO?
ריטיינר
ריטיינר הוא תשלום חודשי מסוים, הכולל סעיפים ברורים עם השירותים הכלולים – כמה קישורים, כמה תוכן, וכמה שעות אופטימיזציה מגיעות לכם במסגרת התכנית.
הריטיינר כולל כמובן שיחות עם הלקוח, את האפליקציות לבדיקת מיקומים, וכמובן קובץ מסודר עם דו"ח שתוכלו להתעדכן ממנו בזמן אמת, ולא תצטרכו לחכות לכל החודש.
כך תוכלו לנהל מעקב אחר התוצאות ועל תהליך העבודה, מתי הוסיפו קישור, מה המיקום באפליקציה, אם התווסף תוכן ולינק ישיר אליו כדי לתת הערות אם יש.
- ניתן להציע כמה סוגים שונים של ריטיינר המשתנים זה מזה בהיקף ובמחיר, למשל להציע חבילה בינונית עם פחות קישורים או פחות שעות אופטימיזציה. כך יהיה ניתן להתאים בין הצרכים והתקציב של הלקוח לחבילה המתאימה.
ליווי וייעוץ
אופציה נוספת לתמחור היא לפי שעת ליווי (שניתן להקליט), כשבעצם נותנים ללקוח את כל הכלים כדי לעשות את רוב העבודה בעצמו. למשל, ללוות את הלקוח במציאת כותבי תכנים, להדגים איך משנים תוכן באתר, להראות איך עובדת מערכת ה-CRM, בניית תכנית עבודה לקישורים ותכנים, וכיצד לעשות את האופטימיזציה. כך התשלום יהיה על פי שעת ליווי שבועית.
תמחור שעתי
אופציה נוספת היא לתמחר לפי שעת עבודה או לפי בנק שעות. ניתן לקבוע תקציב לקישורים, ולפי התקציב שיש ללקוח בוחרים כמה תכנים ניתן להוסיף לאתר וכמה קישורים, וכך לבחור קישורים הרבה יותר איכותיים.
לאט ובטוח
אם יש לכם אתר גדול שאתם רוצים לקדם במהירות, תמיד אפשר "להפציץ" בקישורים ובתוכן אבל זה לא בהכרח מקדם את האתר במהירות. גוגל עלול להרים גבה – כיצד מאתר שלא נגעו בו, הוא פתאום מקבל כמויות של קישורים ותוכן?! חייב להיות איזון, ההמלצה שלנו היא בין 3-10 קישורים לחודש, תלוי בגודל של האתר. אם מדובר באתר גדול, אפילו יותר. זכרו שזו לא כמות אלא האיכות, החכמה היא למצוא קישורים נדירים ואיכותיים, וזה מה שעושה את ההבדל.
מה המחירים בשוק עבור קידום אתרים באינטרנט
- קיימים בשוק לא מעט מקדמי אתרים שיציעו לכם 1000-2000 ש"ח בחודש. ככל הנראה מדובר במאמרים ישנים שנכתבו מזמן, ואולי מדובר במישהו חדש בתחום שיעשה ניסויים על האתר שלכם, ישאיר מעט תקציב לתכנים וקישורים ובסוף לא תראו התקדמות.
- קידום אתרים עולה בין 2500-3500 ש"ח בחודש, לאתר שהוא קטן יחסית ורוצה להתברג בחיפושים מקומיים כדי לכבוש את הנישה. הגעה לביטויי ליבה יכולה לקחת שנה, שנתיים של השקעה בתוכן – סרטונים, מחשבונים והמלצות וכמובן בקישורים. בנישות תחרותיות כמו הדברה או הובלה המחיר הוא בסביבות 3500 ש"ח לחודש, משום שנדרש זמן רב של עבודה כדי לכבוש את הנישה התחרותית.
- לעיתים המחירים יהיו 3500-5000 שקל כשמדובר באתרים גדולים.
- כשמדובר באתרים גדולים כמו יד2, Alljobs, וואלה, Ynet, מקומונים או פורטלים לרכבים אתרים עם מאות אלפי עמודים, נדרשת אסטרטגיה שונה לחלוטין ושם המחיר יכול להגיע גם ל-20,000 ש"ח, כי נדרשת המון עבודה, מול מתכנתים של האתר.
מה קורה עם הקישורים בסוף ההתקשרות
שימו לב – יש לא מעט מקדמי אתרים שפשוט יורידו לכם את הקישורים בתום ההתקשרות איתם. המקדמים הרי מוציאים קישורים מאתרי התמיכה שלהם, או מאתרים שקנו מהם קישור. בתום ההתקשרות הם עלולים להחליף אותו לקישור של הלקוח הבא, או מורידים אותו לגמרי ואז אתם מאבדים את כל המקומות שצברתם. זה כמובן לא אתי, ולכן חשוב לשים לב לשורה הזו בחוזה – לכמה זמן הקישור הזה נשאר, כל עוד האתר קיים הקישור צריך להישמר. בגדול צריכה להיות אחריות של כשנה שנתיים. ברוב המקרים אם האתר נשאר באותה בעלות אף אחד לא יגע לכם בקישור.
איכות הקישורים
תעמדו על כך שאם אתם מקדמים אתר בישראל, הקישורים צריכים לצאת מאתרים ישראלים בעברית. האתר שמוציא את הקישור אמור להיות באותה שפה של האתר שלכם, הרי לא הגיוני שבמאמר שכתוב בסינית יצא קישור לאתר שלכם. קיימים לא מעט מקדמים שעובדים עם קישורים מפייבר שנחשבים לפחות איכותיים.
למקדמי אתרים ותיקים יש להם רשת אתרים משלהם, ואת רוב הקישורים הם יוציאו מהאתרים האלה. בתמחור הזול זה הגיוני שזו תהיה רמת הקישורים, אבל אם אתם רוצים להוביל את הנישה בתחום, הקישורים האלה לא יספיקו. אז תשאלו – מי כותב את התכנים, מה הרמה שלהם, כמה תכנים נכתבו, ומאיפה יוצאים הקישורים. אם זה רק קישורים מאתרי תמיכה, או מהחלפות קישורים, זה יספיק רק לנישות מקומיות עם מעט תחרות. חשוב צריך לבנות קישורים ממגוון של סוגי אתרים – מקומוניים, נישה, חדשות, אינדקסים, וכו'.
הסכם עבודה או חוזים כובלים
אנחנו פחות מאמינים בחוזים כובלים, ואין אצלנו התחייבות. אחרי 30 יום תבחרו אם תרצו להמשיך, ואם לא אז לא קרה כלום, הקישורים נשארים שלכם. יש מקדמי אתרים שיציעו מחיר אטרקטיבי יותר אם תתחייבו ל3-6 חודשים. העצה שלנו – עדיף להתחיל מחודש אחד לבדוק את העניינים ואז להתחייב, מאשר להתחייב על ההתחלה לחוזה כובל מבלי להכיר את איש המקצוע.
תוכן מקצועי ברמה גבוהה
יש סוגי אתרים שדורשים תוכן ברמה גבוהה כמו אתרי רופאים, עורכי דין, פיננסים, יועצי משכנתאות וכו'. מחיר התוכן נע בין 30 אגורות לבין שקל למילה. בגלל שמדובר בתוכן מקצועי, לפעמים בעל האתר לא מתחבר לתוכן שנכתב כי אינו נכתב על ידי מומחה. לוקח זמן עד שעולים על הגל ומוצאים כותב שיהיה לרוחו של בעל האתר. הפינג-פונג הזה נכנס לתמחור ומייקר את מחיר הקידום.
כיצד ניתן להוזיל את עלות קידום האתרים?
- בעל האתר או מישהו מטעמו יכול לכתוב את התכנים ובכך לחסוך את העלויות של כתיבת תוכן.
- אפשרות נוספת להוזיל את עלויות הקידום היא שבעל העסק ייבצע בעצמו את האופטימיזציה, וישלם רק עבור שעת ליווי ומענה לשאלות. כחלק מהליווי נלמד איך לבנות תכנית לקישורים, להראות איפה אפשר להחליף ולקנות קישורים, איך מוצאים את בעלי האתר ואיך פונים אליהם.
- דבר נוסף שמשפיע על המחיר הוא אם אתם עובדים מול פרילנסר או משרד פרסום. עבודה מול פרילנסר יכולה להוזיל משמעותית את המחיר – אין לו הוצאות משרד, או הוצאות נסיעה. זאת לעומת חברת קידום שצריכה לשלם לעובדים משכורת ותנאים סוציאליים ולהחזיק משרד. בסופו של דבר התוצאה היא מחיר גבוה ביותר ללקוח בקצה.
טיפ נוסף – בדקו מול מי אתם מתנהלים על מנת למנוע טלפון שבור, תיקונים חוזרים, ופינגפונגים שגוזלים זמן. התנהלות ישירה מול בן אדם אחד שמנהלת את הפרויקט מסייעת לתקתק את התהליך ולהוזיל עלויות.
וותק מקצועיות של מקדמי האתרים
כמו בכל דבר בחיים, אין חכם כבעל ניסיון. יש בשוק מקדמי אתרים עם ניסיון של 5-7 שנים. גם אם הצעת המחיר תהיה גבוהה יחסית, קחו בחשבון שהם הרבה יותר אפקטיביים, יודעים לתעדף משימות ולייעל תהליכים, הן במספר השעות שיידרשו, והן ברמת התוצאות. מקדם וותיק אולי כבר מכיר את הנישה שלכם, ואולי אפילו יש בידיו את המחקר על הנישה, כך הוא ידלג על שלב הניסוי וטעייה ויחסוך עבורכם עלויות.
לסיכום
לפני שאתם מתחילים לקדם את האתר שלכם, בצעו מחקר מקדים וקראו על התחום של קידום אתרים. בדקו אילו מבין אפשרויות התמחור הכי רלוונטית עבורכם, ומה התקציב שהייתם רוצים להשקיע. זכרו שקידום אתרים הוא השקעה לכל דבר, ככל שתשקיעו חכם יותר, כך תראו תשואה גבוהה יותר.
- מוזמנים להציץ במחירון שלנו ולהתרשם מהאתר כדי לקבל מידע נוסף.
- שלחו את הסרטון למישהו שזה יכול לעניין אותו 🙂 מוזמנים ללחוץ על הפעמון ולהירשם כמנויים כדי לקבל תכנים נוספים
- הצטרפו לווצאפ של מקדמי האתרים שלנו.
- פעם בשבוע אנחנו עושים לייב שבועי חינמי, בו אנחנו בוחנים אתר של אחד מכם, אולי זה יהיה האתר שלכם!